Elim Chan wordt jongste chef-dirigente ooit bij Antwerp Symphony Orchestra

Elim Chan wordt jongste chef-dirigente ooit bij Antwerp Symphony Orchestra

Het Antwerp Symphony Orchestra heeft een nieuwe chef-dirigent gevonden die vanaf het seizoen 2019-2020 in de voetsporen zal treden van illustere voorgangers als Edo de Waart en Jaap van Zweden. De keuze is gevallen op Elim Chan, een 31-jarige dirigente uit Hongkong. Het is de jongste chef-dirigent ooit voor het voormalige deFilharmonie.

Chan brak in 2014 door met winst in de gerenommeerde Donatella Flick Conducting Competition in Londen – als eerste vrouw ooit – en werkte de voorbije jaren al voor het London Symphony Orchestra en het Los Angeles Philharmonic. In 2018-2019 wordt ze eerste gastdirigent van het Royal Scottish National Orchestra voor ze naar Antwerpen afzakt, waar het Antwerp Symphony Orchestra zijn thuisbasis heeft in de nieuwe Koningin Elisabethzaal.

De jonge dirigente is al vertrouwd met het Antwerp Symphony Orchestra. In november 2017 leidde ze het orkest al eens in een programma met werken van onder andere Bernstein en Prokofjev en in maart trad ze nog op met het orkest en solist Lukáš Vondrácek, winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano in 2016. Chan maakt in principe haar debuut als chef-dirigent op 4 oktober 2019 met “Le Sacre du printemps” van Stravinski.

“Het is fantastisch dat we Elim Chan mogen verwelkomen als nieuwe chef-dirigent”, zegt Joost Maegerman, intendant van het Antwerp Symphony Orchestra. “Met Elim kiezen we resoluut voor een rijzende ster met grote ambitie.”

Bron: Belga

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share